bayramda-otobüsler-bedava-mi
KURBAN BAYRAMINDA OTOBÜSLER İNDİRİMLİ Mİ, BEDAVA MI? 

Dini bayramlarımızdan olan Kurban Bayramı geldi ve tüm müslümanlar kurban keserek ve ihtiyaç sahiplerine dağıtarak görevlerini yerine getirmeye başladılar. Kurban Bayramı bu yıl bilindiği gibi 24 Eylül Perşembe günü başlayacak, 27 Eylül Pazar günü sona erecektir. Kurban Bayramının gelmesi ile beraber, herkesin aklına gelen ve merak ettiği şey ise Kurban Bayramında otobüsler ücretli mi, ücretsiz mi olacak sorusu olmaktadır.
Her yıl geleneksel hale gelen toplu taşıma araçlarının bedava yada yüzde elli indirimli olması bu senede nasıl olacak diye oldukça merak edilmeye başlandı.

Kurban Bayramında Otobüsler Ücretsiz mi? 
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan kararla, toplu taşıma araçları Kurban Bayramı boyunca yüzde 50 indirimle hizmet verecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasında yapılan Meclis toplantısında, Kurban Bayramı boyunca trafiğin rahatlaması ve toplu ulaşım araçlarının kullanımının teşvik edilmesi için teklif sunuldu.
Oy birliğiyle alınan kararla, bayram boyunca İETT otobüsleri, metrobüs, metro, tramvay, Taksim-Kabataş füniküleri ve şehir hatları vapurları ile İstanbul Otobüs AŞ ve özel halk otobüsleri yüzde 50 indirimli kullanılabilecek.

OKULUN İLK GÜNÜ ÜCRETSİZ ULAŞIM
Ayrıca alınan bir diğer karar ise ilk, orta ve liselerin açılacağı 28 Eylül Pazartesi günü de 06.00-14.00 saatleri arasında İstanbul’daki toplu ulaşım araçlarının ücretsiz hizmet vermesini kararlaştırdı. Kararda; İstanbul’da 4201 okulda 2 milyon 510 bin 917 öğrencinin ders başı yapacağı ve 16 bin servis aracının trafiğe çıkacağına dikkat çekilerek, okulun ilk günü vatandaşların özel araçlarıyla trafiğe ek yük getirmemesi amaçlandığı belirtildi

bayramda otobüsler paralı mı, kurban bayramı otobüsler ücretli mi, bayramda köprüler ve otobanlar paralı mı, otobüsler kurban bayramında bedava mı, kurban bayramı iett ler ücretli mi olacak, otobüsler hangi günler bedava, bayramda hangi günler otobüsler indirimli olacak, bayramda otobüs metro tramvay vapur ücretli mi indirimli mi, bayramda toplu taşıma araçları bedava mı olacak okulların ilk günü otobüsler bedava mı, 28 eylül pazartesi otobüsler ücretsiz mi

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

Teşekkürler yaptığınız yorum için.

 
Güncel Blog © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top