ANAOKULU KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR
www.songuncell.blogspot.com'a aittir
2014-2015 yılı eğitim ve öğretim yılının bitmesi ile velileri yine zorlu bir süreç beklemektedir. Bilindiği gibi bu sene okullar 12 Haziranda kapanacaktır. Okulların kapanması ile hemen veliler anaokulu kayıtları için koşuşturmaya başlayacaklardır. 

2015 Anaoklulu kayıtları ne zaman başlıyor ve ana okulu kayıtları nasıl yapılacak diye merak eden veliler için tüm bu bilgileri sizler için derledik. Bu sene kayıtlar okullar kapanır kapanmaz ön kayıt ile başlayacaktır. Yani 12 Haziran Cuma gününden sonra veliler adreslerine en yakın ana okulu bulunan okullara müracaat ederek ön kayıt yaptıracaklar. Bu önkayıtlardan sonra ise Temmuz ayı başlarında kesin kayıtlar başlayacaktır. 

Velilerin diğer merak ettikleri konu ise ana okulu kayıtları nasıl yapılacak, kayıt sırasında istenen belgeler neler ve bu sene kaç doğumlu olanlar ana sınıfına gidecek gibi bir çok konuyu merak etmektedirler. İşte 2015 anaokulu kayıtları ile ilgili bilgiler.

ANASINIFI ZORUNLU MU? 
Anasınıfları zorunlu değildir. Zorunlu eğitim 1.sınıftan başlar ve 12 yıldır.

2015 ANASINIFI KAYIT YAŞI KAÇ? 
Anasınıfı Kayıt Yaşı: 48-66 Aylık Çocuklar 
2015 yılında anasınıfına başlayacak olan öğrencilerin en az 48 aylık oması gerekiyor. Eylül ayı itibari ile 48 ayı dolduran ve 66 ayı geçmeyen öğrenciler anasınıfına kayıt yaptırabilecekler. 
Bu sene Kaç Doğumlular Anasınıfına Kayıt Yaptıracak?Bu sene 2010 Mart ayı ile 2011 eylül ayı arasında doğanlar anasınıfı kaydı yaptırabilecek... 

2015 ANASINIFI KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER 
Anasınıfı, Anaokulu Ön Kayıt için Gerekli Olan Belgeler: 
Öğrenci Nüfus Cüzdanı aslı ve Fotokopisi 
Öğrenci Velisi Nüfus Cüzdanı aslı ve Fotokopisi 
Nüfus Kayıt Örneği Öğrenci Fotoğrafı 
Aşı karnesi songuncell.blogspot.com
Anasınıfı Ön Kayıt Başvuru Formu (Okuldan Verilecek) 
Kırtasiye malzemeleri 
www.songuncell.blogspot.com'a aittir
2015 ANASINIFI KAYIT ÜCRETİ VE AİDATLARI 
Çocuklarının eğitimi için anasınıfına kayıt ettirmek isteyen veliler anasınıfı ücretlerini de merak ediyor. Anasınıfı ücretleri ne kadar, 2015 anasınıfı ücreti tam gün ve yarımgün ücreti kaç tl. Anasınıfı kayıtlarında genellikle kayıt ücreti alınmaz fakat devlet okullarında okulların daha iyi hale getirilebilmesi için gönüllü bağış alınabilir. Bunun dışında ana sınıfları zorunlu olmadığı için kaymakamlık tarafından yemekli ve yemeksiz olarak her yıl bir ücret belirlenir. 

Bu sene ana sınıfı aylık aidatları yemeksiz taban fiyatı 80 TL civarında olması bekleniyor. Tabi okulun durumuna göre bu fiyat değişebilir. 
Ayrıca yemekli okullarda 100 TL den başlayacaktır... 
Bu verilen fiyatlar tahmini fiyatlardır, Kayıt esnasında okullardan kesin bilgileri alabilirsiniz.

ANAOKULLARI TAM GÜN MÜ YARIM GÜN MÜ? 
Genellikle Devlet İlkokul ve Ortaokul bünyesinde bulunan anasınıfları ikili eğitim yapmakta. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde yeterli okul olmadığı için çoğu anasınıfı ikili eğitim veriyor. Sabahçı ve öğlenci olmak üzere iki gruba ayrılıyor. 

Sabahçı anasınıfları sabah saat 8 gibi eğitime başlıyor ve 12:30 gibi eğitimi son buluyor. 
Öğlenci grup ise 13:00 gibi eğitime başlıyor ve 17:00 gibi eğitim son buluyor. Tabi tam gün eğitim veren okullar da mevcut. İstanbulda bazı bağımsız anaokulları Sabah 8:00 17:00 arası tam gün eğitim verebiliyor. Sabah gelen öğrenci öğleden sonra kulüp etkinliklerine kalabiliyor. Tabi bu durumda okulun aldığı aylık ücrette değişiyor. Genel de tam gün eğitim veren anaokullarında yarım gün 100 TL, Tam gün ise 350 TL civarında değişiyor...

anasınıfı kayıtları ne zaman, 2015 anaokulu kayıt tarihleri ne zaman, anasınıfı kayıtları ne zaman başlıyor, ana sınıfı kayıtlarında gerekli belgeler neler, 2015 yılı ana sınıfı, anaokulu tarihleri ne zaman başlayıp ne zaman bitecek, 215 yılı kaç doğumlu çocuklar anaokuluna gidecekler, ana sınıfı zorunlu mu, ana okulu ücretleri 2015, 2015 anasınıfı yarım gün mü tam gün mü, 2015 tam gün yarım gün anaokulu kaç para, 

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

Teşekkürler yaptığınız yorum için.

 
Güncel Blog © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top