TEOG FEN ve TEKNOLOJİ DERSİ SORU VE CEVAPLARI
bu yazı www.songuncell.blogspot.com'a aittir
2014-2015 yılı eğitim ve öğretim yılı 2. dönem sınavları arasında olan TEOG yani temel öğretimden orta öğretime geçiş sınavı 29 nisan ve 30 nisan tarihlerinde yapıldı. 
1 milyondan fazla 8. sınıf öğrencisinin girdiği 29-30 nisan TEOG sınavının ilki çarşamba günü yapıldı ve öğrenciler 3 dersten sınava girdiler. Sınav çıkışı hemen derslerin soru ve cavplarını arayan öğrenciler bugünde aynı şekilde 3 dersten sınava girecekler. 

2015 teog sınavının ikincisi 30 nisan perşembe günü yapıldı. saat 9:00 da sınava başlayan öğrenciler 40 dakikadan toplamda 3 dersten sınav ldular. Bugün 8. sınıf öğrencileri Fen ve Teknoloji, İnkilap ve İngilizce derslerinden her birinden 20 şer soru cevapladılar. her ders için öğrencilere 40 dakika verildi. Sınavdan çıkan öğrenciler hemen 30 nisan perşembe Fen dersi, İnkilap dersi, ingilizce dersi sınav soru ve cavbaplarını aramaya başladılar. 

Bizde sizler için 30 Nisan Perşembe günü yapılan TEOG sınavı fen ve tekbnoloji İnkilap ve ingilizce derslerinin sorularını ve cevaplarısnı sizler için derledik. 

Eğer hatırladığınız sorular varsa yotum bölümünden paylaşarak kimin ne cevap verdiğini ve sınavdaki soruların yanlış olup olmadığı gibi bir çok soruyu paylaşarak bigilendirebilirsiniz. 

İŞTE TEOG 30 NİSAN FEN ve TEKNOLOJİ SORU CEVAPLARI
bu yazı www.songuncell.blogspot.com'a aittir
TEOG FEN DERSİ SORULARI>>>

SORU 1: # + Karbondioksit ------->Oksijen + # 
CEVAP: B) Su > Klorofil > Glikoz 

SORU 2: Bir öğrenci fotosentezi etkileyen faktörleri incelemek istiyor. Bunun için özdeş bitki ve cam fanusları kullanarak şekildeki düzenekleri hazırlıyor. Sorusu
CEVAP: A) Işığın etkisini gözleyecekse I ve III'ü seçmelidir... 

SORU 3: Besin ağı sorusu 
CEVAP: D) Tavşan-Çekirge 

SORU 4: Her iki ata(ebeveyn) yavru dölün genetik yapısına.... Genetik sorusu
CEVAP: C) Mavi gözlü anne ile kahverengi gözlü babanın kahverengi gözlü çocuğunun olması 

SORU 5: Fare ve Kireç Suyu Deneyi Sorusu 
CEVAP: A) Yalnız I-Oksijenli solunum sonucu karbondioksit açığa çıkar 

SORU 6: Mum ve Davul Sorusu 
CEVAP: A) Sesin bir enerji türü olduğu 

SORU 7: Özdeş su dolu ve boş şişe sorusu 
CEVAP: B) I ve II yada D) I, II, III 

SORU 8: K, L, M Ses Dalgaları Sorusu 
CEVAP:

SORU 9: Yarısı su dolu bir kabın ağzına balon parçası gerilip.... Basınç Sorusu
CEVAP: C) Sıvılar ve gazla basıncı iletir.


Sizde Hatırladığınız veya Sormak İstediğiniz Soruları Paylaşabilirsiniz.


TEOG ortak sınavların yerleştirme puanına etkisi ne kadar? 

TEOG kapsamında ortak sınavlarda alınan puanlar yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilir. Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört; T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlâk bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılır. 

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak, elde edilen toplam ikiye bölünerek merkezî sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplamasında kullanılacaktır. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır. 

teog 30 nisan soru ve cevapları, teog fen soruları, teog fen soru ve cevapları, teog sınavı soru cevapları 30 nisan, bugünkü teog fen ve teknoloji sınavının cevapları, teog 30 nisan soruları, 30 nisan teog fen bilgisi soruları

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

Teşekkürler yaptığınız yorum için.

 
Güncel Blog © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top