2015 KPSS SINAV TARİHİ
bu yazı www.songuncell.blogspot.com'a aittir
Yüzbinlerce memur adayının beklediği ve merak ettiği haber olan 2015 kpss başvuru tarihleri ne zaman ve 2015 kpss sınav tarihi ne zaman gibi merak edilen soruların cevapları açıklanarak ÖSYM tarafından duruldu. İşte 2015 KPSS başvuru ve sınav tarihleri ile ilgili detaylar.

2015 yılı KPSS yani Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuru ve sınav tarihleri belli oldu. 2015 yılı lisans mezunları ve bir lisans programından mezun olabilecek adayların, yani lisans eğitiminin son sınıfında olanların da başvuru yapabileceği 2015 KPSS sınavı başrvuları 6 Mayıs ve 21 Mayıs Tarihleri arasında yapılacak.

KPSS 2015 yılı başvuruları 6 Mayıs 2015 Çarşamba günü başlayacak ve 21 Mayıs 2015 Perşembe günü sona erecektir. Sınava girecek memur adayları başvurularını belirtilen bu tarihler arasında osym.gov.tr internet adresinden yapabilecekler. 

İşte 2015 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS başvuru tarihleri ve sınav tarihleri ile ilgili tüm bilgiler;

2015 KPSS LİSANS BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

1- 2015 KPSS Lisans Başvuru Tarihleri : 6 Mayıs - 21 Mayıs 2015 
2- 2015 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Başvuruları : 6 Mayıs - 21 Mayıs 2015

2015 KPSS LİSANS ve ÖĞRETMENLİK SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?
bu yazı www.songuncell.blogspot.com'a aittir
1- 2015 KPSS Lisans Sınav Tarihleri (2015-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik) : 4 ve 5 Temmuz 2015 
2- 2015 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Sınav Tarihleri : 12 Temmuz 2015 

ÖSYM'nin internet sayfasındaki sınav takvimine göre, KPSS (A Grubu ve Öğretmenlik) 4-5 Temmuz'da, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 12 Temmuz'da gerçekleştirilecek. 

KPSS'ye KİMLER BAŞVURABİLİR? 
KPSS, Kamu Personeli Seçme Sınavı olan ortak bir sınav sistemidir. Kamu kurumlarında göre alacak personel adaylarına uygulanan bu sınav kendi içinde çeşitlilik göstermektedir. KPSS, genel yetenek, genel kültür, istatistik, kamu yönetimi, anayasa gibi kollardan oluşur. Ama KPSS'ye giren herkes bu kolların hepsinden sorumlu değil. Hangi alana başvuru yapılmışsa, o alan adına yeterli olacak bölümlerden sınava girilir. Lise ve üzeri eğitim derecesine sahip yani bu derecelerle mezun olan herkes bu sınava başvurusunu yapabilir. 

KPSS, Genel yetenek, genel kültür, eğitim bilimleri 
KPSS A grubu olmak üzere dörde ayrılmaktadır. 

KPSS A GRUBU KADROLARI 
Bakanlıklar, başbakanlık, genel müdürlük düzeyindeki alanlardan oluşur. Bu sınav sonucunda kurumların kendine özel uyguladığı sınavlara ek olarak adaylar tabi tutulur. KPSS A grubu kadrolar üniversite mezunları için geçerlidir. 
Eğer bir kamu kuruluşunda çalışmak istiyorsanız KPSS'ye girmelisiniz. Sonrasında da tercih edilen/ kazanılan kurumların kurum içi sınavlarına girmek durumunda da kalınabilir. 

KPSS B VE C GRUBU KADROLARI 
KPSS A grubu dışında kalan kadrolar diye nitelendirilir. Lise mezunu ve dengi okullar KPSS B ve C grubuna göre kadrolanacaktır. Belirli bir taban puanı yoktur. Genel dereceye göre ve kurumların alımına göre başarı durumu belirlenir. Örneğin geçtiğimiz dönemlerde 78 ile yapılan atama bu dönem 69 ile belirlenebilir, bu genel başarı durumuna bağlıdır. 
KPSS, Genel Yetenek, Genel Kültür, Yabancı Dil, Eğitim Bilimleri, Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler olmak üzere 14 ayrı daldan oluşmaktadır. Öğrenci, KPSS'ye Müracaat edilecek alana göre birini seçmek zorundadır. Genel Kültür ve Genel Yetenek kısmına ise bütün öğrencilerin girmesi zorunludur.

kpss sınavı ne zaman, 2015 kpss başvuruları ne zaman, 2015 kpss sınavı ne zaman yapılacak, 2015 kpss lisan sınavı, 2015 kpss öğrenmenlik sınavı ne zaman, bu seneki kpss sınavı ne zaman, bu sene kimler kpss ye girecek, 2015 kpss var mı yok mu, 2015 önlisan lise lisan kpss tarihleri

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

Teşekkürler yaptığınız yorum için.

 
Güncel Blog © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top