muhtesem-yuzyil-kosem-sultan-dizi-oyunculari
MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM SULTAN DİZİ OYUNCULARI 

Star tv ekranlarında bir dönem dizisi daha başlıyor. Ekranlara damga vuran Muhteşem Yüzyıl dizisinin devamı niteliğinde olacak olan Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan dizisi, Osmanlı döneminin 14. Padişahı olan 1. Ahmed dönemini konu alacaktır. Genç yaşında tahta çıkan Sultan Birinci Ahmed Osmanlı döneminde Kanuni Sultan Süleyman'dan sonra devlet işleri ile en yoğun şekilde ilgilenen padişah olarak kabul edilmektedir.
Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan dizi oyuncuları arasında birbirinden başarılı isimlerin yer alması dizinin kalitesini ortaya koymaktadır. Kösem Sultan dizi oyuncuları arasında en çok dikkat çeken isimlerin başında ise Beren Saat ve Hülya Avşar gelmektedir. Osmanlı döneminin en güçlü kadınlarından biri olarak kabul edilen Kösem Sultan zekası ve becerisi ile anılmaktadır. Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan dizisi ile ilgili tüm merak edilenleri sizler için bu yazımızda bir araya getirdik. İşte Kösem Sultan dizi oyuncuları ve konusu...

Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan Dizi Oyuncuları Kimler
Anastasia Tsilimpiou - Kösem Sultan (Gençliği)
Beren Saat - Kösem Sultan
Ekin Koç - Sultan 1. Ahmet
Berk Cankat - Alex Kimdir>>
Hülya Avşar - Safiye Sultan
Alma Terzic - Handan Sultan
Ceyda Olguner - Mahfiruz Hatice Sultan
Gülcan Aslan - Fahriye Sultan
Erkan Kolçak Köstendil - Şahin Giray Han
Kadir Doğulu - Mehmet Giray Han
Mete Horozoğlu - Zülfikar
Melisa İlayda Özcanik - Dilruba Sultan
Sahra Şaş - Dilber
Aslıhan Gürbüz - Halime
Tolga Tuncer - Nasuh
Levent Yılmaz - Şeyhülislam Mustafa
Nurinisa Yıldırım - Dudu Hatun
Zeljko Erkıc - Enzo
Esra Dermancıoğlu - Cennet
Mehmet Kurtuluş - Derviş Mustafa

Kösem Sultan Dizi Konusu Nedir
Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan dizisinde Osmanlı döneminde babasının ani ölümü ile genç yaşta tahta çıkan Sultan Birinci Ahmet ve eşlerinden Mahpeyker Kösem Sultan'ın hayatları ve yaşadıkları konu edilecek. Kanunu Sultan Süleyman döneminden sonra devlet işleri ile etkin bir şekilde uğraşan padişah 1. Ahmed, genç yaşta tahta çıkması ile beraber genç yaşta da hayatını kaybetmiştir. Eşi Kösem Sultan ise uzun yıllar Osmanlıda sözü geçen ve sevilen bir sultan olarak anılmıştır. Peki tarihteki Kösem Sultan ve Sultan 1. Ahmet kimdir. İşte Merak edilenler.

Kösem Sultan Kimdir Hayatı
1590 yılında doğan Haseki Kösem Sultan, Bosna beylerbeyi tarafından İstanbul’a kızlarağası olarak gönderilmiş, henüz 15 yaşındayken Sultan Birinci Ahmed’e haseki olmuş, zekasıyla padişahı etkisi altına almayı başarmış, bütün saraya hükmetmeyi erken yaşlarda başarmıştır. Osmanlı tarihinin en güçlü kadın sultanlarından bir olarak anılan Kösem Sultan’ın hayatı romanlara, tiyatro oyunlarına, opera eserlerine konu olmuştur. Oğulları IV. Murad ve İbrahim ile torunu IV. Mehmed döneminde uzun yıllar devlet yönetiminde etkili Kösem Sultan’ın saltanatı, IV. Murad’ın idareyi tam olarak ele almasına kadar sürmüştür ancak 4. Murat’ın genç yaşta ölümü üzerine Kösem sultan yeniden etkin hale gelmiştir. Osmanlı’nın en güçlü kadınları arasında anılan Kösem Sultan, torunu 4. Mehmed döneminde gelini, padişahın annesi Turhan Sultan tarafından boğdurularak öldürülmüştür. Bir dönemi etkileyen Kösem Sultan, Harem’de katledilen ilk sultandır.

Sultan 1. Ahmet Kimdir Hayatı
1590 yılında dünyaya gelen I. Ahmed, babasının ölümü üzerine 1603 yılında tahta çıktı. Kanuni Sultan Süleyman'dan sonra devlet işleri ile en yoğun şekilde uğraşan padişah olarak kabul edilen I. Ahmed, henüz 27 yaşındayken yakalandığı tifüs hastalığı sebebiyle hayatını kaybetti.

kösem sultan dizisi, kösem sultan dizi oyuncuları, muhteşem yüzyıl kösem oyuncuları, muhtesem yuzyil kosem sultan oyuncu kadrosu, kösem sultan dizisinde kimler oynuyor, star tv kösem sultan dizisi, muhteşem yuzyıl kösem sultan oyuncu resimleri, kösem sultan kimdir, kosem sultan kim, kösem sultan ne zaman öldü, ekin koç kosem sultan, 1. ahmet kimdir,

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

Teşekkürler yaptığınız yorum için.

 
Güncel Blog © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top