1-kasim-secim-ucretleri
1 KASIM SEÇİMLERDE SANDIK GÖREVLİLERİNİN ALACAKLARI ÜCRETLER

2015 yılı genel seçimler için kararlaştırılan 1 Kasım 2015 tarihi yaklaşmaktadır. 1 Kasımda seçimlerde görev almak isteyenler ve alacak kişiler ise şimdiden alacakları ücretleri merak etmektedirler. Yüksek seçim kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre 1 Kasım seçimlerde görev alacak olan sandık kurulu üyeleri bina sorumluları ve sandık başkanının kaç para alacağı belirlendi. Yazımızın devamında 1 Kasım seçimlerde görev yapanların alacakları ücretler ile, nasıl sandık görevlisi olunur ve seçimde sandıkta görev almak için neler yapılmalıdır gibi bilgileri bulabilirsiniz.

1 Kasım Genel Seçimlerde Sandık Görevlileri Kaç Para Alacak

Siyasi Parti üyelerine 64 TL ücret verilecekken, Devlet Memuru olan ve kurs verilen üyeye 128, kurs verilen sandık başkanlarına ise 219 TL ücret verilecek. Ücretler 64 ile 219 arasında değişmekte.

Kurs verilen sandık kurulu başkanlarına =219 TL
Kurs verilmeyen sandık kurulu başkanlarına =146 TL
Devlet memuru olan ve kurs verilen üyeye =128 TL
Kurs verilmeyen sandık kurulu memur üyeye =64 TL
Siyasi parti üyelerine = 64 TL olarak belirlendi.

Peki Sandık Görevlisi Nasıl Olunur? Sandık Görevlilerini Kim Belirliyor?
* Sandık Kurulu Başkanı ve Sandık Kurulu Memur Üyesi devlet memurlarından Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenir.
* Sandık Kurulu Siyasi Parti Üyeleri ise siyasi partiler tarafından sandık görevlisi olarak Yüksek Seçim Kuruluna bildirilir. Görev almak için üyesi olduğunuz siyasi partilere başvurabilirsiniz...

Sandık Kurulu Kaç Kişiden Oluşur? 
Sandık kurulu en az 5 kişiden oluşur. Sandık Kurul Başkanı ve 4 üyeden oluşur. Bu dört üyeden birisi Sandık Kurulu Memur Üyesidir. Diğer 3 kişi ise Siyasi Parti üyeleridir.

Sandık Kurullarında Kimler Görev Alamaz?
İdare amirleri, zabıta amir ve memurları, Askeri Ceza Kanununun 3 üncü maddesinde yazılı askeri şahıslar, milletvekilleri ve adaylar, bu Kanunda gösterilen kurullara seçilemezler.

Sandık Kurulu Kimlerden Oluşur,
1- Sandık Kurulu Üyeleri: Sandık Kurulu Başkanı ve Sandık Kurulu Memur Üyesi
2- Sandık Kurulu Siyasi Parti Üyeleri: Siyasi Partilerin üyelerinden belirlenecek 4 asil 4 yedek üyeden oluşur.

1 kasım genel seçimlerde memurların alacakları ücret, 2015 seçimlerde görevli memurlar kaç para alacak, seçimlerde görevli olanlar ne kadar para alacak, 1 kasim secimleri sandik gorevlileri kac para alacak, 2015 sandık kurulu üyeleri ne kadar ücret alır, seçimde sandık görevlileri ne kadar para alacak, 1 kasim sandık görevlileri ücretleri, seçimde bina sorumluları kaç para alacak, sandık başkanı kaç para alacak,

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

Teşekkürler yaptığınız yorum için.

 
Güncel Blog © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top