BERAT KANDİLİ 

Bu sene 1 Haziran Pazartesi gününe denk glen Berat Kandili hepimiz için önemli günlerden biridir. Tüm insanlık adına temize çıkma, beraat etme, borçtan, dargınlıktan ve sorumluluktan kurtulma anlamına gelen Berat kandili ile ilgili bilgileri sizler için derledik.

Berat kandilinde yapılması gereken ibadetlerin olduğu gibi okunması gereken dualarda vardır. Geçmişteki günahlarımızdan arınmak ve beraat etmek için bu yapılan ibadetler ve okunacak dualar çok önemlidir. Peki Berat gecesinde hangi ibadetler yapılır ve hangi dualar okunur işte bu soruların cevaplarını sizler için paylaşıyoruz. Berat Kandilinde birde hepimiz birbirimize anlamlı kandil mesajları gönderiyoruz sizler için en güzel Berat Kandili mesajlarını bir araya getirdik.  

Berat Gecesinde Yapılması Gereken İbadetler ve Okunması Gereken Dualar Nelerdir?
Şa'ban-ı şerifin onbeşinci, Berât gecesi akşam namazından sonra üç kere Yasin sûresi ve her birinin sonunda bu Berât duâsı okunacaktır. Birinci Yâsin-i Şerîfden sonra bu duâ okunurken Allah'ın saîd kullarından olmak niyyetiyle okunacaktır. İkinci defa okunurken hayırlı ömür uzunluğu niyyetiyle okunacaktır. Üçüncü defa okunurken kaza ve belâlardan emîn olup hayırlı rızık için okunacaktır.

Berât gecesinde yatsıdan sonra ikide bir selâm vermek üzere yüz rek'at namaz kılınır. Her rek'atda Fâtiha'dan sonra on kere İhlâs-ı şerîf okunur. On defa İhlâs-ı şerîf okumağa kudreti olmayan beş veya üç kere okur. Bu namaz tamam oldukdan sonra okuyabildiği kadar salavât-ı şerîfe ve huzûr-ı kalble tevbe ve istiğfar edip Allah Teâlâ Hazretlerinden dünyevî ve uhrevî hâcetlerini taleb ve niyâz edecektir.

En Güzel Berat Kandili Mesajları
- Ellerin duaya uzandığı, sinelerin dostlara açıldığı, gözlerin masumiyet aradığı bu mübarek günde tüm dualarınız kabul olması dileğiyle iyi kandiller.
- Beraat kandili ALLAH'ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu gecedir. Edilen dualar, tövbeler bu gece kabul olunur. Yürekler binbir nurla doludur. Kandiliniz kutlu olsun...
- Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, bin bir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, Berat kandilin mübarek olsun...
- Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Beraat kandiliniz mübarek olsun..
- Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarımızın Rabbimizin yüce katına iletilmisine vesile olan bu mübarak kandil gecesinde dualarda buluşmak ümidiyle Kandilinizi kutlarım.
- İlahi Esintilerin kalpleri okşadığı, bir anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle, Kandilinizi Kutlarım.
- Barış ve sevginin birleştiği, dostlukların daha çok büyüdüğü, hüzünlerin azaldığı, belki durgun belki yorgun, yinede mutlu ve umutlu nice hayırlı kandillere.
- Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki göz yaşlarını bile tebessüme çevirsin. Kandiliniz mübarek olsun.
- Kalpler vardır sevgiyi paylaşmak için, insanlar vardır dostluğu yaşatmak için kandiller vardır kutlamak ve af dilemek için. Kandiliniz mübarek olsun.

berat kandili mesajları, 2015 berat kandili anlamı, berat kandilinde yapılacak ibadetler neler, berat kandilinde hangi dualar okunur, berat kandili hakkında bilgi, berat kandilinde nasıl namaz kılınır, berat kandili ibadetleri, berat kandili mesajları, berat kandili kısa mesajları, berat kandili smsleri, en güzel berat kandili mesajları, berat kandilinde nasıl ibadet edilir, yapılan ibadetler, berat gecesi önemi,

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

Teşekkürler yaptığınız yorum için.

 
Güncel Blog © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top